Mrazomor wrote:
evo mog maila kojeg sam poslao bandiću, da svi vidite:
Naslov: !veliki problem i nepravda prema mladima u Zagrebu!
Gospodine Bandić, danas sam doznao za nešto što me osupnulo i užasnulo, i što bi
trebalo
boljeti i Vas kao što boli i mene, ako Vas je imalo briga za mladež u Zagrebu, kao
što tvrdite
da jest...
Naime, doznao sam da se klub Močvara na Savskom nasipu namjerava sabotirati u svrhu
njegova
zatvaranja. Drugim riječima, odjel za kulturu, obrazovanje i sport je odlučio ukinuti
bilo kakvu
novčanu podršku klubu, zbog razloga što njegovi predstavnici na svoju ruku i bahato
ocjenjuju
da je doprinost tog kluba gradskoj kulturi jednak nuli. Što je bezobrazna laž jer u 8
godina
koliko klub postoji u njemu se održalo više kulturnih manifestacija i alternativnih
sadržaja
za mlade nego igdje drugdje u Zagrebu. I što mislite, gdje će i što će svi ti mladi
(kojih
je svaki tjedan u Močvari bilo na stotine i stotine) poći i što će raditi? Ovaj grad
kao da
namjerno radi protiv svoje mladeži (one koja ne želi otići na narodnjake,
filharmoniju ili
neki party se nadrogirati), i uskraćuje im jedino mjesto za izlazak. I onda ćete se
čuditi
tome koliko mladih tetura ulicom mrtvo pijano u hladnim noćima. Zašto? Pa zato jer
nemaju kamo
poći, ZATO jer ste im zatvorili JEDINO mjesto gdje su se mogli ići provesti sa
programom po
njihovom ukusu. Ali u tome valjada i je problem - određeni ljudi na važnim pozicijama
imaju
mišljenje da alternativi nije mjesto u Zg - u, i da bi zauvijek trebali ostati
balkanski gradić
umjesto da se razvijemo u slobodoumnu metropolu...
Ako imalo marite za mlade u ovom gradu, onda ćete poduzeti sve u svojoj moći (koja
je, vjerujem,
ipak dosta velika), i spriječiti ovu najveću nepravdu nad zagrebačkom mladeži. A ako
vas pak
nije briga, onda se nemojte zgražati kada se sva mladež u tom vašem gradu sjati na
ulicu i
počne drogirati i raditi nerede po ulicama iz očaja što nemaju kamo poći. Toliko od
mene,
ostalo je na vama.
Sve najbolje
- Boris K.
odlično!