All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: ENSLAVED (Mocvara, 25.9.2006)
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 5:20 pm 
Offline
Crusader
User avatar

Joined: Tue Sep 05, 2006 11:41 pm
Posts: 65
Location: zagreb
25.9. 2006. ENSLAVED, VREID (Močvara)

I tako je započela sezona velikih metal koncerata ove jeseni. Prvi su je otvorili Norvežani Vreid i Enslaved. U početku je izgledalo prilično neobećavajuće. Malo zastrašujuće. Močvara je bila gotovo potpuno prazna. Malo me začudilo što organizator ovoga puta nije pozvao nikakvu hrvatsku predgrupu. Al nije da se bez toga nije moglo preživjeti. Tako su na stage prvi došli Vreid, bend koji su Hrvati već imali priliku upoznati i na prošloj turneji Enslaveda koja je prošla i kroz ove krajeve (Močvaru, točnije), ali tada i u društvu Moonspella. Iako Vreid nisu odveć star bend, naime postoje svega dvije godine, dečki imaju prilično dug staž na norveškoj sceni i povijest sviranja u drugim bendovima. Ovom prilikom su promovirali svoj novi album "Pitch Black Brigade". Kao ni zadnji put kad su bili ovdje, ni sada nas nisu razočarali. Izvrstan scenski nastup, popraćen zanimljivom, melodičnom, ali ne odveć originalnom glazbom, zagrijao je zagrebačku publiku za nastup zvijezda večeri, Enslaveda.
Pauza od pola sata, šetnja do šanka.
I onda su na scenu izletili legendarni Ivar, Grutle i ostatak ekipe, te doslovce pomeli Močvaru. Enslaved se ovoga puta pobrinuo i za scenografiju. Naime, iza njih je bio video zid na kojem su se projicirali motivi ovisno o albumu s kojega su svirali stvar. Stage su krasile i skulpture u obliku glava Vikinga, sukladno tematici. Nakon prvotnog kaosa uslijedio je hit s njihovog najnovijeg albuma "Path to Vanir" na koji se ekipa tek počela zapravo bacati i divljati. Nakon predstavljanja novog albuma, Enslaved su nas kronološki unatrag proveli kroz sve etape svog stvaralaštva, i to redoslijedom: "Isa", "The Voices", zatim "For Lenge Siden" s "Eld-a", te dvije stvari s njihovog prvog albuma "Jotunblod" i "Fenris". Nakon prisjećanja dobrih starih dana, vratili su se na novi album i odsvirali stvar "Ruun", te malo stariju "Return to Yggdrasil". Devet stvari sveukupno i Enslaved su odlučili napustiti stage. !? No, publika ih je ipak skandiranjem uspjela prilično brzo izmamiti nazad. Za kraj smo imali priliku čuti "Slaget i Skogen Bortenfort" još iz 1993. gdje je bend pokazao da vode računa i o scenskom nastupu. Klavijaturist i gitarist su se pridružili bubnjaru i s njim svirali po činelama, što je izgledalo prilično efektno. I to je bilo to. Sve za večeras.
Bez obzira što smatram da su Enslaved ipak malo prekratko svirali, mislim da je ovaj koncert bio jedan od boljih. Močvara je opet zakazala po pitanju ventilacijskog sustava, te pridonijela stvaranju paklene atmosfere, doslovno. Ljudi je bilo nešto manje nego zadnji puta kad su ovi Norvežani gostovali u Zagrebu. No sve u svemu, niti je publika razočarala Enslaved, niti su Enslaved razočarali njih.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Web design & development: Hawk Designs


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group